WhatsApp geçtiğimiz ay getirdiği güncelleme neticesinde gizlilik sözleşmesinde bazı ülkelerde değişikliğe gidiyor. Aralarında Türkiye'nin bulunduğu o ülkelerde bir çok tepkiler meydana gelirken WhatsApp gizlilik sözleşmesini değiştirmiyor. Geçtiğimiz gün Rekabet Kurulu, WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesinde durdurma kararı alındığını duyurmuştu ancak WhatsApp ilgili kararı uygulayacak gibi durmuyor. Son yapılan açıklama da WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini iptal etmeyeceğini belirtiyor. Peki son açıklama nasıl oldu?

WhatsApp Sözleşmeyi Geri Çekmeyecek

WhatsApp tarafından son yapılan açıklama da "WhatsApp'ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız" ifadeleri kullanıldı. Yani yakın zaman içerisinde WhatsApp'a girdiğimiz karşımıza geçen ay olduğu gibi gizlilik sözleşmesi uyarısının çıkması bekleniyor. Vatandaşların çok büyük bir bölümü ise bu sözleşmeyi kabul etmek istemiyor.

Mayıs Ayına Kadar Uzatılmıştı

WhatsApp son sözleşme tarihini 15 Mayıs tarihine kadar uzatmıştır. Yani vatandaşların bu süreye kadar sözleşmeyi onaylaması gerekiyor. Eğer 15 Mayıs'a kadar sözleşme onaylanmazsa ya da WhatsApp aldığı karar da geri adım atmazsa kullanıcılar WhatsApp'ı kullanamayacak. Bu sözleşme değişikliği neden Avrupa ülkelerinde olmuyor, neden Türkiye'nin de olduğu gelişmiş ülkelerde oluyor merak konusu sürüyor.