Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda BTK tarafından yeni çıkartılan kanun ile sosyal medya sitelerinden bazı şartların yerine getirilmesi istenmiş ve bu şartları yerine getirmeyenlere para cezası, daha da ileri boyutta engelleme cezasının verilebileceği duyurulmuştu. BTK tarafından verilen sürenin sonuna gelindi ve yabancı kaynaklı Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok sosyal medya site ile uygulamalarına 10 milyon TL ceza kesildi. Peki Türkiye bu sitelerden neler istemişti?

Neler İstenmişti?

Yabancı kaynaklı olup 1 milyondan fazla kullanıcısı olan uygulamalardan Türkçe sorulan cevaplara Türkçe cevap verilmesi, kişi haklarını ihlal eden sorulara karşı en geç 48 saat içinde cevap verilmesi, kişi başvurularına ilişkin 6 ayda bir rapor yayımlamak, kullanıcı verilerini Türkiye'de barındırmak gibi şartlar istenmişti. İlgili hususlara uymayan ve sürenin sonunda halen girişimde bulunmayan Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok'a ilk aşama için 10 milyon TL ceza kesildi.

Sosyal Medya Kapanır Mı?

BTK'nın sosyal medya uygulama ve sitelerini engelleme ya da kapatma gibi bir kararı bulunmuyor ancak yabancı kaynaklı bu uygulamaların istenenleri yerine getirmesi gerekmekte olup halen getirmemeye devam ettikleri halde artan para cezaları ve halen devam etmeleri durumunda kısmı engelleme ya da tamamen durdurma kararları alınabilir.