Tüm dünya genelinde 2 milyar civarında insanın kullandığı WhatsApp bazı ülkelerde yeni bir adım atarak gizlilik sözleşmesini değiştireceğine yönelik karar aldı. Buna göre ilgili sözleşme tüm dünyada değişmezken aralarında Türkiye'ninde olduğu gelişmekte olan ülkelerde değişimlerin olduğu görüldü. Vatandaşların tepkisini çeken WhatsApp sözleşmeyi ileri tarihte ertelerken Rekabet Kurulu WhatsApp gizlilik sözleşmesini durdurma kararı aldı. Peki nasıl bir yol izlenecek, Rekabet Kurulu nasıl bir açıklama yaptı.

Gelişmeler Nelerdir?

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklama da 8 Şubat tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook'un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına karar verdi.

Buna göre WhatsApp yapacağı gizlilik sözleşmesini yeniden güncelleyecek, vatandaşların bilgilerini Facebook dahil üçüncü parti uygulamalarına paylaşmaması sağlanacak.

Kabul Edenler Ne Olacak?

WhatsApp gizlilik sözleşmesinden haberi olmayan ya da dikkatsizliğine geldiği için kabul eden çok sayıda kişi var. Peki bu kişilere ne olacak? Rekabet Kurulundan yapılan açıklama da 8 Şubat tarihine kadar sözleşmeyi kabul eden ya da sözleşmeyi kabul etmeyen hiçbir kullanıcının bilgilerini, mesajlarını, videolarını, adreslerini, konumlarını Facebook dahil üçüncü parti hiçbir uygulama ile paylaşılmayacak şekilde düzenlenmesini istedi.