Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan yeni açıklamada, yeni geliştirilen Özelim Eğitimdeyim uygulamasıyla ilgili detaylara yer verildi. Yazılı olarak yapılan açıklamada, uzaktan eğitim konusunda farklı uygulamalarla öğrencilerin desteklenmeye devam edeceği belirtilirken, kısa süre içerisinde çok kapsamlı bir şekilde eğitimlerin hazırlanarak milyonlarca öğrenciye sunulduğu ifade edildi.

Uzaktan eğitime yeni katkı: Özelim Eğitimdeyim

Hem öğretmen hem de öğrencilerin, eğitime katkı yapması adına günden güne önemli bir gelişimin yaşandığını ifade eden Bakan Selçuk, sadece eğitim anlamında değil, psikolojik olarak da hem öğrencilerin hem de velilerin destekleneceğini söyledi. Bu kapsamda "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme Hattı" çağrı merkezinin kurulduğunu özellikle vurgulayan Selçuk, Özelim Eğitimdeyim konusuna da değindi.  "Bugün de 'Özelim Eğitimdeyim' adlı uygulamamızı paylaşıyoruz. Her bir çocuğumuzun eğitimi bizim için önemli. Özel çocuklarımızın farklı ihtiyaçları var. Onların ailelerine, öğretmenlere destek için 'Özelim Eğitimdeyim' mobil uygulamamızda çok çeşitli içerikler hazırladık. Vakit kaybetmeden iyi bir ekip ve dinamik bir yapı kurduk. Gün gün gelişecek, artacak bir içerikten söz ediyoruz. Uygulamanın çocuklarımız ve aileleriyle buluşuyor olmasından mutluluk duyuyorum." diyerek bu gelişmeyi aktaran Selçuk, ücretsiz uygulamanın büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Özelim Eğitimdeyim uygulamasında neler var?

Uygulamada, özel eğitim alan ya da kaynaştırma öğrencisi olarak okullarda eğitimine devam eden öğrencilere destek sağlanmasının hedeflendiği belirtildi. Uygulama dahilinde tüm içerikler ücretsiz olurken, kaynak kitaplar, beceri etkinlikleri, özel videolar, etkinlik sayfaları uygulama ile birlikte sunulacak. Uygulama hem Android hem de iOS için indirilerek kullanılabilecek. Özelim Eğitimdeyim uygulama indirmek isteyen ailelerin ise uygulama marketlere giriş yaparak Özelim Eğitimdeyim şeklinde arama yapması yeterli olacak.