Dünya genelinde bir milyardan fazla kişinin kullanmış olduğu Instagram, Facebook tarafından satın alındığı ilk günden bu yana ciddi şekilde gelişmeye devam etmekte olup kullanıcı kazanması hızla sürmektedir. Buna göre her geçen hafta yeni bir yenilik ile güncelleme aracılığı ile karşımıza çıkmakta olan Instagram uzun süredir Facebook'un uygulaması olan Messenger'de alışık olduğumuz ifade bırakma özelliği ile karşımıza çıkıyor. Bu gelen güncelleme ile birlikte artık Facebook ve Instagram her geçen gün bir birine benzemeye devam ediyor. Peki bu özellik nedir?

MESAJA İFADE BIRAKMA ÖZELLİĞİ

Facebook'a ait olan Messenger uygulamasında birisi ile konuşurken karşımızdakinin bize atmış olduğu mesaja ifade bırakabiliyoruz. Mesaja basılıp tutarak karşımıza çıkan emojilerden kalp, üzgün, ağlayan, gülen vb. gibi istediğimizi ifadeyi bırakarak karşı tarafın bu ifadeyi görmesini sağlayabilmekteyiz. Şimdi bu özelliğin aynısı Instagram içinde gelecek. Peki Instagram için gelecek olan bu güncelleme ne zaman sunulacak?

Henüz net olarak güncellemenin ne zaman sunulacağı bilinmiyor fakat Facebook'un Teknik İletişim Müdürü tarafından yapılan duyuruda Instagram'ın DM kutusuna gelen mesajlara ifade bırakabilme özelliğinin uygulamaya geleceğini doğruladı. Artık Instagram'dan da mesajlara basılı tutarak karşımızdaki kişinin ifadeyi görebilmesini sağlayabileceğiz.