Yeni askerlik sisteminin uygulamaya konulması ile askerlikte yeni dönem de başlamış oldu. Bu kapsamda yedek astsubay ve subaylık pozisyonlarında askeri alımlar devam ederken MSB tarafından alımlara yönelik celp dönemi ve tarihi ile ilgili de açıklamalar geldi. İlgili haber göre yedek subay ve astsubayların silah altına alınma tarihleri de netlik kazandı. İlgili haber detayları ise şu şekilde.

20 Ağustos’a Kadar Yoklama Yaptıranların Durumu

Geçtiğimiz günlerde MSB ASAL tarafından yayınlanan duyuruda Kasım 2019’da kimlerin silah altına yatacağı açıklanmıştır. Yapılan açıklamaya göre “Kasım 2019 sınıflandırma döneminde yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerden; 20 Ağustos 2019 (dahil) tarihine kadar yoklamasını yaptıranlar, erken sevk müracaatında bulunan ve başvurusu kabul edilenler, erteleme ile sevk tehirleri sona erenler, bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar, daha önceki celp dönemlerinden bakaya olanlar alınacaktır” şeklinde bir açıklama yapılmıştır.

Sonuçlar 23 Eylül’de Açıklanacak

20 Ağustos 2019 tarihine kadar askerlik şubesinden ya da e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştiren adaylar için Kasım 2019 Celp dönemi sonuçları da 23 Eylül’de açıklanacak. Buna göre yedek astsubaylar da 1 Kasım’da silah altına alınacak. Er/erbaşlar, birinci celp döneminde 1 Ekim, ikinci celp döneminde 1 Kasım ve üçüncü celp döneminde olanlar ise 2 Aralık 2019’da silaha altına alınacaktır.

MSB tarafından yapılan açıklamaya ulaşmak için: https://asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/kasım_2019_yukumlu_sınıflandırma_duyuru_metni.pdf