Milli Savunma Bakanlığına askeri personel alımları ile ilgili süreç devam ediyor. Şubat ayı başında Jandarma Genel Komutanlığına 3550, Sahil Güvenlik Komutanlığına ise 175 olmak üzere 3725 subay alımları başvuru sonuçları adaylar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Başvurular 4 Şubat ile 21 Şubat 2020 tarihleri arasında alınmıştı. 

KADRO DAĞILIMI;

Kadro dağılımı; Başvurusu alınan askeri alımlardan en çok kadro Jandarma alanında oldu. Buna göre 2 bin 947 kişi alınacak. 72 İkmal, 72 İkmal, 60 Sağlık (Muvazzaf), 13 Maliye, 40 Uçak/Helikopter Teknisyeni, 126 Personel, 52 İstihkam, 72 İkmal alanında alımlar yapılacak. Kadın ve erkek adaylar bu alımlara başvuru yapabildiler. Diğer yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı için kadın 10, erkek 10 idari alanda, 80 Güverte, 10 Bilgi Teknolojileri, 30 Makine, 15 İkmal, 15 Uçak Bakım,  5 Güverte (Kurbağa adam) alında personel istihdam edilecek.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ;

MSB subay alımları başvurularının tamamlanmasının ardından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temini sistemi üzerinden başvuru sonuçları açıklanacak. Adaylar KPSS puanlarına göre yüksek puandan esas alınarak 10 katı kadar aday belirlenecek. Buna göre sıralama sonrası adaylardan başvuru ücretleri ödemeleri istenilecek. Adaylara fiziki yeterlilik testi mülakat, sağlık testleri gibi aşamalardan geçerek başarılı olmaları gerekli olacak. Buna göre Mart ayından itibaren sonuçları açıklanması bekleniyor. Fiziki yeterlilik testi ile ilgili detaylar belli olur olmaz işin olsa sitesi üzerinden resmi açıklamaları an bean açıklanacak.