Özellikle birçok adayın merakla beklediği alımlarda biri olan askeri personel alımları MSB ve TSK bünyesinden gerçekleştirilmektedir. 2019 yılı bitimine kadar yapılaması planlanan askeri personel alımına yönelik haberler de yavaş yavaş gelmeye başladı. Bu noktada özellikle MSB tarafında bir açıklama yapılmış olup ilgili açıklamada yedek astsubay ve subay alımına yönelik tarihler açıklandı. İlgili açıklama detayı ise MSB tarafından şu şekilde yapıldı.

Kasım 2019’da Silah Altına Alınacaklar

MSB tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı. “Kasım 2019 sınıflandırma döneminde silah altına alınacak yedek astsubay ve subay aday adayları ile er ile erbaşlara ait duyuru MSB Askeralma Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayımlanmıştır.” Şeklinde yer aldı. Buna göre MSB ASAL üzerinden yapılan duyuruda ise daha detaylı bir alım takvimi de açıklanmış oldu.

MSB ASAL Duyuru Yaptı

MSB ASAL’da yayınlanan duyuruda ise tarihler hakkında şu açıklamalar yapıldı. Kasım 2019 sınıflandırma dönemi için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar yoklaması yapılan ve sınıflandırma nitelik listesine alınan yükümlülerden askerlik hizmeti tercihini yaptırmayanların 31 Ağustos 2019 tarihine kadar askerlik hizmeti tercihi e-devlet üzerinden veya en yakın askerlik şubesi başkanlıklarına müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Askerlik hizmeti tercihi işlemini yapmayanlar mevcut bilgilerine göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır. Adayların başvuru işlem sonuçları ise 23 Ağustos’ta açıklanacak.