Resmi Gazete'de 28 Haziran 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilana göre jandarma ve Sahil Güvenlik akademisi başkanlığı muvazzas subay ihtiyacını karşılamak amacı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik akademisine 220 Erkek Öğrenci alımı için ilan yayımladı. Jandarma ve Sahil Güvenlik akademisi başkanlığında eğitim öğretim görecek, jandarma genel komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacını karşılamak üzere adaylar ön başvuru yapacaklar. 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde eğitim görmek isteyen ve sonrasında Jandarma da Muvazzaf subay olmak isteyen adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Lise veya dengi okullardan mezun olmuş olmak veya 09 Eylül 2019 tarihine kadar mezun olbilecek olmak, 21 yaşını bitirmemiş olmak, yapılcak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir hukiki engeli olmamak gibi şartlar arnıyor.

ÖN BAŞVURULAR:

Yukarıdaki nitelikleri taşıyan adaylar ön başvularını 01 Temmuz 2019 tarihi ile 26 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Ön başvurular sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

SONUÇLAR:

Ön Başvuru yapmış olan adaylar için seçme sınavlarına girmeye hak kazanan adayların listesinin ve sınavlarla ilgili esaslar, sınav merkezi, sınav tarihi ve diğer tüm detaylar https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adreslerinden ilan edilecektir.

Ön Başvuru içini lanın tam kılavuzunu incelemek için Buraya Tıklayınız.