Milli Saraylar İdaresi geçtiğimiz gün yayımladığı personel alımı ile bünyesine 203 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirmişti. Söz konusu ilan için başvurular sona erdi. Başvuruda bulunan binlerce adayın merak ettiği tek konu ise başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu? İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Milli Saraylar idaresi başvuru sonuçları ve sınavlar hakkında bilgiler vereceğiz.

203 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

Milli Saraylar İdaresi 10 farklı alanda olmak üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirmişti. Alımlar KPSS puanı sıralamasına göre yapılacak. Bu kapsamda Milli Saraylar İdaresi tüm sınav aşamaları tamamladığında 203 kişilik boş kadro ile,  21 Teknisyen, 13 Tekniker, 35 Destek Personeli, 12 Müze Görevlisi, 9 Büro Görevlisi, 5 Diğer Teknik Hizmet Personeli, 1 Mühendis, 83 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 1 Çözümleyici, 23 Restoratör alımı yapılacak.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Milli Saraylar İdaresi perosel alımı başvuruları adayların belirtilen şartları taşıyıp taşımadıklarına göre bakılacak. Tüm belgeleri eksiksiz olarak veren adayların başvuruları kabul edilecektir.

KPSS+Uygulamalı+Sözlü Sınav Detayları Nelerdir?

Başvurusu kabul edilen adaylar farklı alanlarda çeşitli değerlendirme yolları ile ataması yapılacak. Söz konusu alımlarda ise farklı değerlendirme yolları kullanılacak. Bu kapsamda alım yapılacak pozisyonlarda göre adaylara KPSS değerlendirmesi, Uygulamalı Sınav değerlendirmesi ve sözlü sınav değerlendirmesi yapılacak. Aşağıdaki tablolar üzerinden hangi pozisyonda olanların hangi sınalra katılacağını görebileceksiz.

Bu kapsamda KPSS+Uygulamalı+Sözlü sınava kati tutulacak adaylar KPSS puanı ile yapılacak sıralamaya göre kadro sayının 8 katı aday aday belirlenerek uygulamalı sınava katılacak ve sınavdan başalılı olan 4 katı aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacak.

Uygulamalı+Sözlü sınava katılacak adaylar başvuru yapan adayların tamamı sınavalara alınacak ve uygulamalı sınavda başarılı olanlardan 4 katı kadar aday sözlü sınava alınacak.

KPSS+Sözü sınavlara katılacak adaylar KPSS puanı sırasına göre kadr sayısının 4 katı adat değerlendirilecek olup sözlü sınava alınacak.

Tüm bu aşamaları başarılı olarak geçen adaylardan 203 kişinin ataması yapılacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Saraylar idaresi personel alımı başvuruları 15 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 24 Aralık 2021 taihinde kadar devam etmişti. Başvuruların sona ermesiin ardından sonuçlar beklenmeye başlandı. Herhangi bir tarih bildirilmezken sonuçların ocak başı ile açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA