Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımladı. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Hazine ve Maliye Bakanlığı 386 Sözleşmeli Personel ve Memur Alımı İlanına ek olarak 13 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Sözleşmeli olarak bilişim personeli alımı yapılacak. Başvurular KPSS Puanı ile veya KPSS olmaksızın alınacak. Peki kontenjan dağılımı, KPSS detayı ve başvuru şartları nedir?

KPSS Puanı ile veya KPSS siz Personel Alımı Yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 13 Bilişim Personeli alacağını duyurdu. Başvurular 2020 yılı KPSSP3 puan türüne göre alınacak. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecek.

KPSS Puanı alınan başvuru değerlendirmesinde KPSS %70 ve YDS %30 ele alınacak.

KPSS siz yapılacak başvurularda adayların puanı 70 olarak ele alınacak olup değerlendirmelerde YDS Puanı %0 olarak değerlendirme yapılacak.

Personel Alımı Yapılacak Kadrolar Hangileridir?

  • 3 Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 7 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı ,
  • 1 Veritabanı Yöneticisi,
  • 2 Bilgi Güvenliği Uzmanı,

Kimler Sözleşmeli Personel Alımına Başvuru Yapabilecek?

Bilişim Personeli alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

Ayrıca başvuru yapacak adayların ilanın tam metninde belirtilen Pozisyonuna göre Özel Şartların taşınıyor olması gereklidir.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvuruları başlamış olup en geç 14 Ocak 2022 tarihine kadar başvuru alınacak. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden alacak. Bu yönde başvuru şartlarını taşıyanlar https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapacaklar.

İLANIN TAM METNİ