Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Liseye Geçiş Sınavı LGS ve ÖSYM tarafından MEB'in şartlarına göre yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS her sene yapıldığı gibi 2021 yılında da devam edecek. Ancak geçtiğimiz sene yapılan değişiklik gibi bu sene de değişikliklerin yapılması gündem de ki Milli Eğitim Bakanlığından husus hakkında geçtiğimiz gün açıklama gelmişti. Buna göre Bakandan açıklama bekleniyor.

Bakan Müjdeyi Vermişti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından geçtiğimiz hafta yapılan duyuru neticesinde YKS ile LGS'de öğrencileri mutlu edecek değişiklik yapılacağını ve bu değişikliğin önümüzdeki haftadan itibaren duyurulacağı belirtilmişti.

Ne Gibi Değişiklikler Olabilir

Milli Eğitim Bakanlığından henüz bir duyuru yok ve önümüzdeki saatlerde ya da günlerde açıklamanın gelmesi beklenirken bu sene yapıldığı gibi bir değişiklik olabilir. Buna göre okullar yeniden yüz yüze eğitime kapatıldı ve online derse başladı. Özellikle LGS sınavına hazırlanan ortaokul öğrencileri uzaktan eğitimde çok zorlanmaktadır. Bu gibi sebeplerden dolayı fırsat eşitliğinin sağlanması bekleniyor.

Çok muhtemel olarak konu sayılarının azaltılması, soruların kolaylaştırılması, sınav süresinin uzatılması, YKS sınavlarındaki baraj puanlarının indirilmesi, soruların yoruma dayalı olması gibi müjdeli açıklamaların gelmesi bekleniyor. Önümüzdeki saatlerde ya da günler içerisinde MEB'den resmi duyuru gelecek.

Duyuru geldiğinde anlık bildirim almak isterseniz mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan