YKS 2020 Mabel Matiz sorusu gündeme damgasını vurdu!

Üniversite adaylarının girdiği YKS 1. oturumu Bugün 13:00 itibariyle tamamlandı. TYT sorularından bir tanesi de Ünlü şarkıcı Mabel Matiz'in şarkı sözlerinden bir tanesi oldu. Sosyal medyada trend topic olan soru detaylarını İşin olsa Sitesi olarak aktarıyoruz.

YKS MABEL MATİZ SORUSU;

Temel Yetenek testi sınavı Türkçe testinde öğrencilere sorulan sorulardan bir tanesi Ünlü şarkıcı Matiz'in fırtınayım şarkısını dizelerinde yer alan cümlelerin ne anlam ifade soruldu. "Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil cümlesinde anlatılmak istenen nedir?"

TYT Türkçe testi 40 sorudan oluşuyor. Paragraf sorularında anlam bilgisi öğrencilerin bir paragraf hakkında ya da cümle hakkında ne demek istediği hakkında sorularda yöneltiliyor. Bunun yanı sıra diğer sorular, coğrafyadan 5, tarihten 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi ve Felsefe sorularından 5 olmak üzere toplam 20 soru, matematik testinde ise 40 soru yönetiliyor.

MABEL MATİZ KİMDİR?

Gerçek ismi Fatih Karaca olan ünlü şarkıcı Kumral Ada Mavi Tuna romanındaki karanterlerden bir tanesi olan Mabel ismi ile biliniyor. Düşkün ve çok sarhoş anlamlarına gelen kelime olan Matiz ile birlikte kullanan ünlü şarkıcısnın 1985 yılı Mersin ilinde dünyaya geldi.