2020 YKS soruları açıklandı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından gerçekleştirilen Yükseköğrenim kurumlarına geçiş Sınavı YKS Oturumları birinci oturumda TYT 2. ve 3. oturumda AYT ve YDT sınavları bugün tamamlandı. 2 yıllık Önlisans ve 4 yıllık lisans bölümlerinde üniversite öğrencisi olmak isteyen öğrencilerin 1 yıl boyunca hazırlanmaları sonucunda gerçekleştirilen YKS sınavları soruları ÖSYM merkezi tarafından son dakika açıklaması ile duyuruldu. Adaylar Sınav sorularına nasıl erişebilecekler?

SORU KİTAPÇIĞI-CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI!

ÖSYM merkezi tarafından Yükseköğrenim kurumları sınavı 2020 YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarı sayfası için açıklanan internet sitesi üzerinden temel yeterlilik testi alan yeterlilik testi yabancı dil testlerinden Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 8 kitapçık Erişime açılmıştır. Adaylar YKS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmektedir.

2020-YKS SINAV SONUÇLARI!

ÖSYM’nin açıklamış olduğu sınav takvimine göre YKS sonuçları 28 Temmuz 2020 tarihinde ÖSYM internet sitesi üzerinden aday işletim sistemine giriş yapılarak öğrenebilecek. Üniversite sınav sonuçlarını öğrenebilmeleri İçin T.C. kimlik numarası ve şifrelerini sonuç.osym.gov.tr adresinden ya da mobil uygulama üzerinden öğrenmeleri mümkün olacak.

SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI