Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavlarının açıklanmasının ardından Polis Meslek Yüksekokulu başvurularının ne zaman başlayacağı konusunda adayların soruları çoğalmaya başladı. Bilindiği gibi geçtiğimiz sene bir türlü puanlar belli olmamış ve başvuru tarihleri konusunda açıklamalar yapılmamıştı.

YGS'ye girip sınav puanı belli olan adaylara sonunda resmi duyuru yapıldı. Adaylar YGS'den aldıkları puan türlerine göre Polis Meslek Yüksekokulu ön başvurularını yaptı ve hangi adayların sınava katılmaya hak kazandığı 1 Haziran 2016 tarihi ile belli olmaya başladı.

Resmi Duyuru Yapıldı

Polis Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan açıklama da Polis Memuru olarak başvuru yapmak isteyen adayların en geç 13 Haziran 2016 tarihi ile 24 Haziran 2016 tarihileri arasında müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte Polis Meslek Yüksekokulu başarılı olan adaylar fiziki yeterlilik sınavına tabii tutulacak. Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte Fiziki Yeterlilik sınavının tarihide belirtilecek ve adaylar gözden geçirilecek. 

Buradan da başarılı sonuç ile ayrılan adaylar Polis Meslek Yüksekokulu bünyesinde iki yıl boyunca öğrenim geçirecek ve yatılı olarak okulda kalacak. Okulun tamamlanması ile ceza puanını doldurmamış ve disiplin suçu işlemeyip okuldan uzaklaştırma cezası almamış öğrenciler Polis Memuru olarak göreve başlayacak. Polis Meslek Yüksekokulu tarafından yakında konu hakkında yeni açıklama yapılması bekleniyor