11 Eylül 2019 tarihi itibari ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığından gelen son dakika duyurusu ile Mühendislik Tamamlama tercih kılavuzu yayımladı. Yayımlanan tercih kılavuzuna göre Türkiye Geneli farklı üniversitelere toplamda 3709 kişilik kontenjan ile Mühendislik Tamamlama programı tercihleri alınacak.

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programlarına (2019-Mühendislik Tamamlama) yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecektir. Bu kılavuz, 2019-Mühendislik Tamamlama yerleştirme esaslarını kapsamaktadır. Yerleştirme işleminde bu kılavuzda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır.

3709 KONTAN BULUNUYOR!

ÖSYM tarafından gelmiş olan tercih kılavuzuna bakıldığında Türkiye Geneli farklı teknik ve diğe rüniversitelere Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliğ, İnşaat Mühendisliği,Metalurji ve Malzeme Mühendisliği,  Otomotiv Mühendisliği gibi mühendislik alnlarına toplamda 3 bin 709 kontanjan ile Mühendislik tamamlama programı sınavı yapılacak.

TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercih işlemleri, 11-18 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak internet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. ÖSYM’ye gönderilecek tercih listeleri ve bu amaçla gönderilen dilekçeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Tercih ve yerleştirme işlemlerinde adayların YÖKSİS’teki eğitim bilgileri esas alınacaktır.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK ?

2014 Sonbahar, 2015 İlkbahar-Sonbahar, 2016 İlkbahar-Sonbahar, 2017 İlkbahar-Sonbahar, 2018 İlkbaharSonbahar, 2018-ALES/2 veya 2019-ALES/1 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavlarının (ALES) herhangi birinde en az 50 ALES-SAY puanı alan teknik öğretmenlik programından mezun olan adaylar tercih yapabileceklerdir.

ÖSYM'DEN GELEN DUYURU:

2019-Mühendislik Tamamlama: Tercihlerin Alınması

2019 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programlarına (2019-Mühendislik Tamamlama) ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 11-18 Eylül 2019 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 18 Eylül 2019 saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir.

Adayların tercihlerini yapmadan önce Ek’te yer alan Kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

TERCİH KILAVUZLARI: b

Mühendislik Tamamlama: Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Tercih İşlemleri