Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi son dakika açıklama geldi. 15 Haziran 2020 tarihli yapılan duyuruya göre 2020 Yükseköğretim kurumları sınavı için sınav giriş belgeleri açıklandı. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezinin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre 27 Haziran 2020 tarihinde YKS sınavı gerçekleştirilecek.

YKS, TYT, AYT, YDT sınavı ne zaman?  2020 YKS sınavı 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. 1. oturum TYT sınavı 27 Haziran, 2. oturum AYT sınavı 3. oturum ydt sınavı 28 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

Üniversite okumak isteyen adayların bir yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları sonucunda ÖSYM sınav merkezleri tarafından gerçekleştirilecek sınavlara girecekler. Giriş belgeleri bugün resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Bilindiği gibi ilk maskeli sınav 14 Haziran Pazar günü Milli Savunma Üniversitesi sınavı yapılmıştı. Adaylar Bu sınavda 120 soruda 130 dakika verilerek sınavda ter döktüler. MSÜ sınavı sonuçları 7 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN: https://ais.osym.gov.tr/

UYULMASI GEREKEN KURALLAR AÇIKLAMASI;

Adayların uyması gereken kurallar açıklandı; YKS adayları sınava girecekleri sınav merkezi ve salon bilgileri yazılı olan ve fotoğrafı bulunan olduğu belge ile internet çıktısı almaları gerekmektedir. internet çıktısının siyah beyaz ya da renkli olması fark etmeyecektir. ÖSYM YKS sınavına girecek adayların çanta ve benzeri eşyaları yanlarında getirmemeleri gerekmektedir. sınava herhangi bir metal aksesuar içermeyen 1 kıyafetle gelmeleri sınav merkezine en az bir saat öncesinden gelmeleri konusunda ÖSYM uyarılarda bulundu. ÖSYM'nin önceki sınavlarda olduğu gibi; silgi, kalemtraş, kurşun kalem, silgi,  peçete yine öğrencilere dağıtılacak. Su şeffaf poşet içerisinde dışarıdan getir bileceklerdir. Bunun dışında herhangi bir bir şey almayacaktır.

İŞİN OLSA