Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene iki milyon civarı öğrenciye üniversite sınavı yapılmaktadır. Bu sene yeni getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye milyonlarca öğrenci ilk defa gireceği için ÖSYM soru cevap olarak pek çok konu hakkında bilgi yayımladı.

Bilindiği üzere ÖSYM sınavlarına getirmiş olduğu 15 dakika kuralı nedeni ile eleştirilerin hedefi olmuş ve pek çok şikayet almıştı. Ancak sınava 15 dakikadan sonra gelen öğrenciler salonlara alınmamasına rağmen gerekli açıklamaların yapıldığı, sınav giriş kağıdında da bu durum belirtildiği için adaylar için yeni bir sınav yapılmayacağı duyurusu yapılmıştı.

15 DAKİKA ŞARTI KALDIRILDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan paylaşımlarda hiçbir 15 dakika kuralı hakkında bilgi verilmedi. Bu kural yerine adayların sınav binalarına bir saat önceden gelmesi iyi olacaktır yönünde duyuru yapıldı. Buna göre sınavın başlamasından sonra salonlara kimsenin alınmayacağı da vurgulandı.

Yine eski sistem gibi Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'de son 15 dakika hiçbir öğrencinin çıkamayacağı belirtildi. Yani öğrencilerin sınavdan çıkabilmek için son dakikayı beklemesi ya da sınav bitimine 15 dakika kalaya kadar salondan ayrılması gerekmektedir.