Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından geçtiğimiz aylarda lise mezunları ve lise son sınıf öğrencileri için Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuruları başlamıştı. Milyonlarca adayın müracaat ettiği YGS sınavının sınav giriş yerleri sınav giriş belgelerinin duyurulması bekleniyordu ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından beklenen açıklama yapıldı.

YGS Sınav Giriş Yerleri Duyuruldu!

Milyonlarca adayın merak ile beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonunda duyuruldu. Açıklama ÖSYM tarafından yapıldı ve adaylar YGS sınav giriş yerlerini inceleyebilmektedir.

09.45'e Kadar Salonda Olunuz

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ye pek çok aday sona beş dakika kalaya kadar girip optik formları doldurarak sınava girmekteydi. Ancak yeni değiştirilen kurallar ile adayların en son 09.45'e kadar salonda olması gerekmektedir. Bu saatte salonda olmayan adaylar YGS sınavına alınmayacak ve görevliler tarafından 09.45'den itibaren salonların kapıları kitlenecektir.

SORGULAMA EKRANI

ÖSYM'nin yayımlamış olduğu YGS sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar aşağıda ki siteye girerek ÖSYM profillerine giriş yapabilir ve YGS sınav giriş belgelerine ulaşabilir.

https://ais.osym.gov.tr/