Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı az önce 30 Mayıs 2023 tarihli yayımladığı duyuruya göre DGS sınavı hakkında duyuru yayımladı. Geçtiğimiz gün yayımlanan başvuru kılavuzundan sonra başlamış olan başvurular hakkında duyuru yayımlayan ÖSYM deprem bölgesinde ikamet eden kişiler hakkında başvuruların ücretsiz olmasına ilişkin duyuru yayımladı.

DGS Başvuruları Devam Ediyor!

29 Mayıs 2023 tarihinde ÖSYM tarafından yayımlanmış olan DGS için beklenen başvurular başladı. Buna göre Adaylar Şartları sağlıyor olmaları dahilinde DGS başvurularını en geç 5 Haziran 2023 tarihine kadar gerçekleştirebilecekler.

DGS Başvuru Kılavuzu;

2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular 29 Mayıs-5 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını 29 Mayıs 2023 tarihinde saat 10.30'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2023-DGS Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2023-DGS: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri

30 Mayıs 2023 DGS Başvuru Ücreti Duyurusu Geldi!

ÖSYM başvuru sürecinin başlamasından sonra yayımladığı duyuru ile bazı iller için DGS başvuru ücreti almayacak. Söz konusu duyuru ise şöyle;

16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) için Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün il/ilçesinde ikamet eden veya 6 Şubat 2023 tarihli depremlerde Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün il/ilçesinde ikamet etmekte olan adaylardan sınav ücreti alınmayacaktır. ÖSYM tarafından, adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden adres bilgileri kontrol edilecektir.