Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 2019 DGS sınav soruların basın kitapçığında yüzde 10'unu açıkladı. Adaylar ise tamamına erişebilecek.

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavına giren yüz binlere öğrenci bugün sabah 10:00'da başlayan sınavda ter döktü İki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olan ve dört yıllık öğrenimlerine devam etmek isteyen adaylar kendi bölümlerinde bir üst öğrenim için sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyecekler. ÖSYM daha sonra adaylarda tercih alacak ve sınav puanı ile Adayların mezuniyetleri sonrası oluşan puanlara göre hesaplanarak, yerleştirmesi yapılacak.

DGS PUAN HESAPLANMASI;

ÖSYM adaylara Türkçe'den oluşan 60 soru, Matematik sorularından oluşan 60 soru olmak üzere toplamda 120 soruya cevap vermeleri istenildi. Eşit Ağırlık, Sayısal ve Sözel bölümden lisans bölümlere yerleşecek olan adayların yapması gereken soru kat sayısı farklı olacak. DGS standart puan hesaplamasında sayısal hesaplama yapılırken matematik soruları ise 3 puan etki edecek. Sayısal bölüm öğrencileri için Sözel bölüm olan Türkçe soruları ise 0,6 puan etki edecek. Diğer yandan Sözel puan için sınava giren adaylar Sayısal bölüm olan matematik 0,6 puan etki edecek. Türkçe bölümü ise 3 puan etki edecek. Eşit Ağırlık bölüm öğrencileri her iki alanda da netler 1,8 puan ile hesaplanacak.

DGS SINAV SORULARI İÇİN:

2019 Dgs sınav soruları için ÖSYM Aday İşletim Sistemi üzerinden T.C. ve Aday şifresi ile giriş yapmak ardından soruların tamamına erişebilecekler. Sınava girmeyen adaylar için basın kitapçığında ise sadece yüzde 10'luk kısmı görülebilecek.

2019 DGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 25 Temmuz tarihine kadar açıklanacak. Adaylar T.C. ve aday işletim şifresi ile sistemi ile giriş yapabilecekler.

DGS HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR;

DGS puanları sadece 2019-2020 yılı eğitim döneminde geçerli olacak. Sınav sonuçları açıklandığında adaylar ÖSYM üzerinden tercih işlemlerini yapacaklar.

1- ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden DGS hakkında sıkça soruların soruları açıklandı. Buna göre adaylar DGS puan hesaplamasında 0,5 ham puan almak gerekir mi? 0,5 puan alamayan testte puan hesaplaması yapılacak mı?

2-DGS tercihleri sonucunda yerleştirme yapılan öğrenciler bir sonraki yıl puanları düşecek mi? Cevaba göre ÖBP puanı hesaplanırken daha önce yerleşen öğrenciler 0,45 ile katsayı ile hesaplanacak.

2019 yılı dikey geçiş sınav sonuçları açıklandığında anında adayların bilgisine sunacağız. Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA