Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi 2020 DGS sınavı giriş belgesi sorgulama ekranı henüz açılmadı. 2020 DGS sınav yerleri ne zaman belli olur bu sorunun cevabını adayların bilgisine sunmak için an bean gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz. Bilindiği gibi 2 yıllık meslek yüksek okullarında mezun olan ya da mezun durumunda bulunan öğrencilerin girdiği sınavlardan bir tanesi de dikey geçiş sınavıdır. Sınav 9 Ağustos 2020 tarihinde belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir. DGS Sınavına yaklaşık 2 haftalık bir süre kaldı. Adaylar DGS sınav yerleri ne zaman açıklanır sorusunu sormaya başladılar.

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi DGS sınav giriş belgesi aday işlemleri sistemi üzerinden açıklanacak. Adaylar T.C. Kimlik numarası ve adresi şifrelerini bu ekrandan giriş yapmaları ardından giriş belgelerini erişebilecekler. Geçtiğimiz dönemlerde sınav giriş belgeleri yaklaşık bir hafta süre öncesinde açıklanmıştı. Bu sebeple 27 Temmuz 2020 ile 31 Temmuz 2020 tarihleri arasında ÖSYM'nin yeni bir duyuru yaparak sınav giriş belgesini açıklamasını beklemekteyiz. Adaylar giriş belgesinde sınava girecekleri binanın ismi salon ismini öğrenebilecekler. Siyah beyaz yada renkli çıktı alarak sınava girebilecekler. Evrak üzerinde adayların fotoğrafları bulunacak. Belgede ÖSYM tarafından açılan bazı uyarılar yer alacak. DGS sınavı ne zaman bu konunun sorunun cevabı bu şekildedir.

DGS SINAV TARİHİ NEDİR?

2020 DGS sınavı 9 Ağustos 2020 tarihinde saat 10.15'te başlayacak ve adaylar Türkçe ile Matematik testlerinin oluşan soruları 150 dakikada yapmaları istenecek. Adaylar sonuçları 9 Eylül 2020 tarihinde öğrenebilecekler.

TÜRKÇE KONULARI;

2020'de adaylara Türkçe bölümde sorulacak olan sorularda; Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Paragraf, Anlatım Bozuklukları, Sözel Mantık ana başlıklarından oluşmaktadır.

MATEMATİK KONULARI;

Asal Çarpanlar ve Tam Bölen Sayısı
Basit Eşitsizlikler ve Sıralama
Bölme ve Bölünebilme Kuralları
Çarpanlara Ayırma ve Özdeşlikler
Denklem Çözme
Faiz Problemleri
Faktöriyel
Fonksiyonlar
Hız Hareket Problemleri
İşçi ve Havuz Problemleri
İşlem
Kar ve Zarar Problemleri
Kareköklü Sayılar
Karışım Problemleri
Kesir Problemleri
Kombinasyon
Kümeler
Modüler Aritmetik
Mutlak Değer
Obeb (Ebob) ve Okek (Ekok)
Olasılık
Oran Orantı
Permütasyon
Rasyonel Sayılar ve Ondalık Kesirler
Saat Problemleri
Sayfa Problemleri
Sayı Problemleri
Sayı Sistemleri ve Basamak Kavramı
Sayısal Mantık
Taban Aritmetiği
Temel Kavramlar (Sayılar)
Üslü Sayılar
Yaş Problemleri
Yüzde Problemleri