Bilindiği gibi pazar günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkez tarafından lise son sınıf öğrencilerine ve lise son öğrencilerine Yükseköğretime Geçiş Sınavı düzenlenecek. Bu sınava 2 milyondan fazla aday katılacak. Sosyal medya da geçtiğimiz haftalarda yayımlanan duyurular ile eski kimlik kartları ile adayların YGS'ye giremeyeceği belirtilmişti. Ancak jet hız ile açıklamalar yapılarak adayların YGS'ye eski kimlik kartları ile girebileceği belirtildi ve yeni kimlik kartlarının çıkartılmasına gerek olmadığı duyuruldu.

Ölçme, Seçme ve ve Yerleştirme Merkezi, YGS sınavı için yeni bir duyuru yayımladı ve duyuruda nüfus müdürlüklerinin hangilerinin açık olacağı ve iletişim bilgileri verildi.

PAZAR GÜNÜ AÇIK OLACAK NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

Bilindiği gibi YGS'ye girecek olan adayların kimliklerinde T.C. kimlik numaralarının bulunuyor ve resimdeki ile adayın benzer olması gerekmektedir. Bu tip sorunlar ile adayların karşılaşmaması için Türkiye genelinde pek çok nüfus müdürlüğü pazar günü açık olacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu gibi durumlar ile karşılaşacak olan adayların sınav haklarının yanmaması için pazar günü bazı nüfus müdürlüklerinin açık olacağını duyurarak listeyi resmi sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. Buna göre yayımlanan ilanda belirtilmiş olan nüfus müdürlüklerinin tamamı açık olacak ve nüfus müdürlüklerinin iletişim bilgileri de yine yayımlanan ilanda belirtildi.