Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından ön lisans mezunu ile öğrencilerine 25 Ekim 2020 tarihinde önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlendi. Bu sınava adaylar tarafından yoğun rağbet gösterildi ve sonuçların ne zaman açıklanacağına yönelik bilgi de ÖSYM takvimi aracılığı ile duyuruldu. Buna göre çok sayıda aday ön lisans KPSS'nin erken açıklanıp açıklanmayacağı hususunda araştırmalarını sürdürüyor, peki son durum nedir?

Resmi Tarih: 26 Kasım 2020

ÖSYM tarafından gelen resmi, duyuruya göre ön lisans KPSS 26 Kasım 2020 tarihinde açıklanacaktır. Peki erken açıklanma ihtimali var mı? ÖSYM sınavları okuduktan sonra erişime erken açma ihtimali bulunuyor ancak sağlık mezunları çok daha erken özellikle Kasım ayının ilk ya da ikinci haftası içerisinde sonuçların açıklanmasını ve Sağlık Bakanlığı atamasına yetişmek istiyor.

ÖSYM bugüne kadar takvimde belirtilen süreden genel olarak 1 ya da 2 gün erken açıkladı yani 2 hafta gibi bir sürede sonuçlar erken açıklanmadı. Sağlık Bakanlığı Kasım ayının ilk haftasında ilan çıkaracak ve bu ilan ile personel ataması yapılacak. Lisans mezunları 2020 puanları ile müracaat edecekken ön lisans ve ortaöğretim mezunları 2018 puanları ile müracaat edecektir. Bu sebepten dolayı ön lisans mezunları 2020 puanıyla 12 bin kişilik atamaya başvurmak adına ÖSYM'nin sonuçları 2 hafta gibi erken açıklamasını talep ediyor.