Özellikle yüzlerce öğrencinin merakla beklediği Milli Savunma Üniversitesi 2019 öğrenci alımına yönelik adaylar tercihlerini bu ay başında yapmıştı. 30 Temmuz’da kurum tarafından yerleştirme sonuçları açıklanmış olup bugün itibari ile ise yerleştirme sonuçlarında güncelleme yapıldı. Kurum tarafından açıklanan en son sonuçlara ise öğrenci adayları kurumun internet sitesinden ulaşabilmektedir. Alıma ilişkin detaylar ise şu şekilde yer almıştır.

Tercih Sonuçları ve Yerleştirme

MSÜ tarafından açıklanan tercih sonuçları ile ilgili açıklama sonrası sonuçlar adayların erişimine açıldı. Yüzlerde öğrenci adayının heyecanla beklediği sonuçların açıklanmasından sonra ise sıra ön kayıt işlemlerine gelmiş bulunuyor. MSÜ Harp Okullarına "Aday Yerleştirme İşlemleri" MSÜ Rektörlüğü tarafından ilgili Okul Komutanlıkları tarafından gerçekleştirilecek. Adayların yerleştirme sonrası kontenjanlarda eksik bulunması halinde ise ek çağrı ve kayıt işlemleri 27-29 Ağustos2019 tarihleri arasında ilgili Harp Okulun adayların şahsen başvurması ile gerçekleşecek.

Yerleştirme Sonuçlarına Erişim

2 Ağustos itibari ile MSÜ tarafından yerleştirme sonuçları güncellenmiş olup ilgili sonuçlara erişmek için https://www.msu.edu.tr/sayfadetay?SayfaId=1271&ParentMenuId=31 linkinden ilgili sayfaya erişim sağlamak mümkün olacak. Adaylar sorgulama sayfasında T.C. kimlik numaraları ve diğer şahsi bilgilerini girerek ulaşabilecek. Adaylar kayıt işlemlerini ilgili Harp Okullarına 27 ile 29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek olup bu yerleştirme sonrası kontenjanlarda boşluk olması halinde ise tekrar öğrenci alım çağrısı yapılacaktır. Bu ek çağrı ise yine kurumun internet sitesinde adaylara duyurulacak.