Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Pilot Adayı Muvazzaf Subay alımına ilişkin başvuru sonuçlarını açıkladı. Adaylar sonuçlarına Milli Savunma Bakanlığı’nın Personel Temin Sistemi Bilgi Sistemi üzerinden ulaşabilecek.

SEÇİM AŞAMASI FAALİYETLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda Hava Kuvvetleri Komutanlığı Pilot Adayı Muvazzaf Subay Temini başvuru sonucu kabul edilen adaylar için seçim faaliyetlerinin 8 – 16 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Adaylar başvuru sonuçlarında ilan edilen tarihte saat 08:00’de MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacaklardır.

SEÇİM AŞAMALARI NELERDİR?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Pilot Adayı için seçim aşaması faaliyetlerine çağrılan adaylar birtakım aşamalardan geçirilecek. Bu aşamalar;

  • Kayıt Kabul,
  • Fiziki Değerlendirme,
  • Kişilik Değerlendirme Testi,
  • Fiziki Yeterlilik Testi,
  • İngilizce Yeterlilik (ECL) Sınavı,
  • Psikomotor Sınavı,
  • Mülakat Sınavı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Adaylar Kayıt Kabul ve Fiziki Yeterlilik Testinde başarılı olduğu takdirde 10 - 11 Ekim 2018 tarihinde Kara Harp Okulu'nda İngilizce Yeterlilik (ECL) Sınavına katılacak.

Seçim aşamaları her bir aday için 7 - 8 iş günü sürebilecek. Başarılı olan adayların Sağlık Raporu İşlemleri 16 Ekim 2018 tarihinden itibaren başlayacak.

Seçim aşamalarında adaylara konaklama ve ulaşım imkânı sağlanmayacak.

08-09 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların spor kıyafetlerini (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) yanlarında getirmesi gerekmektedir.

Adaylar Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeler ile birlikte e-devlet şifrelerini de beraberinde getireceklerdir.

Spor yapmasında sakınca bulunmadığına dair tek hekim raporu getirmeyen adaylar "Fiziki Yeterlilik Testi"ne alınmayacaklardır.

Adayların belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmemektedir.

Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun adaylıkları sonlandırılacaktır.

Adaylar yukarıda belirtilen tüm uyarılara dikkat etmelidir. Herhangi birinde eksiklik olduğunda diğer aşamaya geçmek mümkün olmayacaktır. Bu nedenle adayların kılavuzu tekrar gözden geçirmeleri ve belirtilen saatte sınav yerinde olmaları gerekmektedir.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Pilot Adayı Muvazzaf Subay Temini Başvuru Kılavuzu için TIKLAYIN

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI PİLOT ADAYI BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN