Milli Eğitim Bakanlığı Liselere yerleştirme sınavı giriş yerleri açıklandı. MEB'ten yapılan son dakika açıklaması ile giriş belgeleri adaylara duyuruldu. Sınav belgelerine nasıl erişilebilecek? Meb e-okul sistemine nasıl giriş yapılacak? Liselere giriş sınavı ne zaman yapılacak?

MEB liselere giriş yapacak olan adaylar sınav giriş belgeleri e-okul sistemi üzerinden alınabilecek. Milli Eğitim, öğrencilere yapılacak olan sınavın 2 Haziran Cumartesi günü yapılacağını belirtti. Sınav iki bölüm halinde yapılacak. İlk bölüm saat 9:30'da başlayacak diğer bölüm ise 11:30'da yapılmaya başlanacak. adaylara toplamda 90 soru sorulacak. ilk bölümde 50 ikinci bölümde ise 40 soru sorulacak. 

E-OKUL SINAV GİRİŞ BELGESİ SORULAMASI!

LGS sınavına girecek olan adaylar okul müdürlükleri aracılığı ile e-okul üzerinden giriş belgesi alınabilecek. Ayrıca adaylara giriş belgeleri okul müdürlükleri tarafından mühürlü olarak verilecek. 

Sınav giriş belgesinde sınav merkezi bina ve salon adı ile okul adı yer alacak. Sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler yeniden okul müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor.

E-okul giriş: https://goo.gl/KWDXJe