Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene yapılan ortaöğretim mezunu ve lise 4'de okuyan öğrencilerin katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavına bir buçuk hafta gibi az bir süre kaldı. Adaylar merakla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav giriş yerlerini duyurmasını bekliyordu ve sonunda açıklandı.

Nereden Öğrenebiliriz

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Lisans Yerleştirme Sınavı giriş yerlerini açıkladı peki nereden bakabiliriz.

https://ais.osym.gov.tr/

Yukarıda ki linki takip ederek LYS Sınav Giriş Dökümü seçeneğine tıklayabilir ve TC kimlik numaranız ile ÖSYM şifreniz'i sisteme girerek girişinizi yapabilirsiniz.

LYS bilindiği gibi LYS - 1, LYS - 2, LYS - 3, LYS- 4 ve LYS - 5 olmak üzere 5 farklı oturumdan oluşmaktadır. Edebiyat, Coğrafya 1 - 2, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji ve İngilizce sorular adaylara sorulmaktadır.

ÖSYM'nin giriş sayfası üzerinden adaylar girecekleri oturumlara bakabilir ve sınav giriş belgelerinin çıktısını alabilir.
LYS'ye girecek adayların en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi ise farklı oturum olmasına rağmen aynı okulda girip girmeme durumudur. Bu konuya açıklık getirmek gerekirse. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yapmış olduğu 5 oturumda adayı aynı okula verebilir. Yani bir aday LYS 1 oturumuna A okulunda girdiyse ikinci oturuma yine aynı okuldan girebilir.