Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile her sene lisans öğrencisi ile mezunlarına ve iki yılda bir önlisans ile ortaöğretim mezunu ya da öğrencilerine Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlemekte ilgili sınavlara Türkiye genelinden yoğun rağbet gösterilmektedir. Sınavların tamamlanmasından sonra sonuç sayfasında KPSS P3 puan türü yazmaktadır. Yine bazı memur alım ilanlarında adaylardan KPSS P3 puanı istenmektedir. Peki nedir bu KPSS P3, bu puana nasıl sahip olunur, bu puan nasıl alınır, KPSSP3 nedir?

KPSS P3 Nedir?

KPSS P3: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans düzeyinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının memur alımlarında kullanılan bir puan türüdür.

KPSS P3 puan türüne sahip olabilmek için adayların lisans mezunu ya da lisans öğrencisi olması gerekmekte olup her sene düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den her hangi birisine girmesi gerekmektedir. Birisine giren adaylar puanlarını iki yıl kullanabilmektedir. Memur alımı ilanlarında çokça geçen KPSS P3 puan türünün açıklaması yukarıda verilmiştir. Memur alımlarında aranan P3 puan türüne sahip olmak için lisans düzeyi KPSS'ye girilmesi gerekir. Ortaokul mezunu, lise mezunu ya da ön lisans iki yıllık üniversite mezunları KPSS P3 puan türüne sahip olamaz. Buna sadece dört yıllık üniversiteyi bitiren lisans mezunları sahip olabilir.