Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi her sene adaylara İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı dönem başvuruları sunmaktadır. Söz konusu meslek için sertifika almak ve iş yerlerinde istihdam etmek isteyen adaylar ÖSYM aracılığı ile dönem kayıtlarını gerçekleştirmektedir. Bilindiği gibi işyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı mesleklerinin önü oldukça iyi açıldığı için dönem kayıtlarında ki artış gözle görülebilir fark ile büyümeye devam ediyor. Peki yayımlanan duyuru ile iş yeri hekimliği ve iş yeri güvenliği uzmanlığı 2. dönem başvuruları ne zaman yapılacak?

Başvuru Tarihleri Duyuruldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan duyuruda İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı 2. dönem başvurularının 11 Ekim 2016 tarihi itibari ile başladığı belirtildi. Buna göre başvuru yapan adaylar 3 Aralık 2016 tarihinde sınava girecek.

Sınava girecek olan adaylar 5 farklı sertifika türünden kendilerine uygun olanına giriş yapacak.  iş yeri hekimliği, c sınıfı iş güvenliği uzmanlığı, b sınıfı iş güvenliği uzmanlığı, a sınıfı iş güvenliği uzmanlığı, diğer sağlık personeli sertifika programları için adaylar 3 Aralık 2016 tarihinde sınava girecek. Son başvuru tarihi 20 Ekim 2016 olarak belirlenmiş olup adayların 9 gün içerisinde başvuru yapması gerekiyor. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda belirtilmiş olan metinleri incelemeleri gerekmektedir.

Başvuru Formu İçin Tıklayınız
Başvuru Merkezi Listesi İçin Tıklayınız
Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim