İlk Kez Düzenlenecek Olan  2018/2 ALES Sınavı Başvuruları Devam Ediyor!

ALES sınavı başvuruları 24 Temmuz tarihinde alınmaya başlandı. ÖSYM üzerinden yapılacak olan Ales sınavında bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ALES sınavı 30 Eylülde 81 il merkezinde gerçekleşecek.

BAŞVURU TARİHLERİ;

ALES 2018/2 sınavına girmek isteyen adaylar başvurularını 24 Temmuz tarihi itibari ile ÖSYM Aday işlemleri sistemi üzerinden ve başvuru merkezlerinden yapmaya başladı. Ales başvuruları 2 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Adaylar ÖSYM tarafından açıklanan başvuru kılavuzunu dikkatlice incelemeleri ve başvurularını kılavuza göre yapmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ÜCRETLERİ;

ALES 1 sınavı 6 Mayıs tarihinde yapıldı. İkinci Sınav olan ALES 2 sınavı 30 Eylül tarihinde tüm sınav merkezlerinde yapılacak. Başvuru ücreti ödemek için son gün 3 Ağustos tarihi. Buna göre adaylar 100 Tl başvuru ücretini ÖSYM ödeme sistemi üzerinden ve kılavuzda belirtilen banalar üzerinden yapabilecekler. Başvurularını ve ödemelerini zamanında yapamayanlar için geç başvuru tarihi 9 Ağustos tarihinde yapılacak. Ayrıca geç başvuru ücretinde sınav ücreti 150 Tl olacak.

İŞİN OLSA