Milli Eğitim Bakanlığı Motorlu Taşıtlar Sürücü Kurslarında gerçekleşen eğitimler sonrasında ehliyet sınavı 81 il merkezinde gerçekleşti. Buna göre sınava giren adaylar ehliyet sınav soruları ne zaman açıklanacak merak edilmekte. 

Ehliyet sınavları yılda 5 kez yapılmakta. 2018/MTSK-3 Motorlu taşıt sürücü kursiyerleri sınavı 4 Ağustos tarihinde saat 14:00'de gerçekleşti. Buna göre yeni sınav ise 20 Ekim tarihinde yapılacak. Ehliyet sınavlarında bu sınav ile birlikte yeni dönem başlayacak. Sınavlarda kalem kâğıt kullanımı olmayacak. Sınavlar elektronik ortamda yapılacak. 

EHLİYET SINAV SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Ehliyet sınavlarından başarılı olmak için 100 puan üzerinden 70 almış olmak gerekmektedir. 70 ve üst alan adaylar başarılı olmaktadırlar. Sınavda yanlış sorular doğru cevap götürmeyecektir. Yazılı sınav sonucunda başarılı olan adaylar daha sonra direksiyon sınavına giren adaylar bu sınavdan da başarılı olmaları halinde ehliyet sınavını almaya hak kazanırlar. 

Ehliyet sınav sorularının hafta içi açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçlarının ise 1 ay içerisinde açıklanmasını beklemekteyiz. 

İŞİN OLSA