İstanbul Üniversitesi uzaktan eğitim sistemi ile 2 yıllık meslek yüksekokulu ve lisans bölümünde okuyan öğrencilerin merak ettiği konulardan bir tanesi AUZEF ara sınav sonuçları açıklandı mı? AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İstanbul Üniversitesi sınav takvimi,  final sınavı tarihi nedir?

Türkiye'nin en köklü kurumlarından bir tanesi olan İstanbul Üniversitesi AUZEF ile uzaktan eğitim görmek isteyen öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerden bir tanesi konumunda bulunuyor. AUZEF sınavları 14 Haziran 2020 tarihinde tamamlandı. Açık ve uzaktan eğitim sisteminde 2020 bahar dönemi sınav sonuçlarının açıklanması için geri sayım başladı. Adaylar sınava internet üzerinden Online olarak yaptılar. Final sınavlarının ne zaman yapılacağı ve tarihi için son gelişmeler de en çok merak edilen konular arasında bulunuyor.

AUZEF ARA SINAV SONUÇLARI;

AUZEF sınavları henüz yapılalı bir gün oldu. Sonuçların açıklanması için Üniversite tarafından değerlendirme sürecinin tamamlanması bekleniyor. Sonuçlar iki hafta içinde açıklanabilir. Bilindiği gibi İstanbul Üniversitesi sınav sistemi https://esinav.istanbul.edu.tr". Adresi üzerinden erişilebiliyor. Türkiye'nin en köklü kurumlarından üniversitelerinden bir tanesi olan İstanbul Üniversitesi Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi online dersleri ile İktisat, işletme, maliye, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 2 yıllık meslek yüksekokulları bölümlerinden kaliteli dersler vererek öğrencileri geleceğe hazırlıyor.

AUZEF’te bugün itibariyle 19 lisans bölümü ve 17 önlisans bölümü olmak üzere 7 lisans tamamlama programları bulunuyor. Bu bölümlerden 23 tanesi Açıköğretim diğer 18 tanesi ise uzaktan eğitim sistemine bağlı. Öğrenciler Türkiye'nin her yerinden internet üzerinden bağlantılar ile canlı derslere kazılarak mezun oldukları durumda üniversite mezunu oluyorlar. AUZEF mobil uygulamalarından da öğrenci ders materyallerine ulaşarak her yerden eğitim sağlıyorlar. AUZEF ders geçme sistemi ise ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması üst yarıyıldan ders alıp almayacağı aldığı derslerin ders geçme çan eğrisinden DC ya da DD dersten geçip geçmediği ders kredileri hesaplaması gibi bazı etmenler öğrencinin dersten geçmesini etkiliyor. 2019-2020 eğitim döneminde  sınavların tamamlamasının ardından henüz final sınav tarihleri açıklanmadı. Ara sınav sonucu, final sınavı tarihi açıklandığında İşin olsa Sitesi üzerinden anında öğrenebilirsiniz.