Türkiye'nin ilk uzaktan eğitim sistemini başlatan Anadolu Üniversitesi 2019-2020 Eğitim ve Öğretim döneminde 2020 bahar dönemi sınavları internet ortamından gerçekleştirilmiştir. 2020 final sınavları da Online olarak internetten yapılacak. AÖF sınav giriş ekranı kullanılarak Öğrencilere verilen süreler içerisinde sınavlarının internet bağlantısı ile gerek kendi bilgisel bilgisayarından tabletlerden ya da telefonlardan yapılabilecek.

2020-AÖF SINAVLARI NE ZAMAN BİTECEK?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim 2020 final sınavları 24 Haziran Gecesi 00:00 itibarıyla başlamıştır. Final sınavları ne zaman sona erecek sorusunun cevabı belli olmuştur.  Bu kapsamda final sınavları 8 Temmuz 2020 saat 23.59 a kadar gerçekleştirilebilecektir.

AÖF SINAV GİRİŞ EKRANI;

Adaylarda www.anadolu.edu.tr adresinden açıklanan linke sınav sayfasını T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile gerçekleştirilecektir.  Adaylar açıklanan sınav yönergesi kurallarını okumaları ve sınava girmeden önce sınav yönergesi kuralları okudum kabul ediyorum seçeneğini tıklamaları gerekmektedir. Açılacak ekran üzerinden sınava başlat butonuna tıklamak gerekmektedir. Adaylar soru ekranında bulunan ışıklardan a, b, c, d, e seçeneklerinden doğru olanı işaretleyerek diğer soruya geçebilirler. İsterse boş bırakabilirler. Yanlış verilen her 4 soru için bir doğru soruyu götürecektir. Açıköğretim öğrencisi ekranda bulunan soruyu okuyup doğru şıkkı işaretledikten sonra erkanda bulunan soruyu onayla diğer soruya geç butona basmaları diğer soruya geçmeleri için gerekli olacaktır.

ONLİNE AÇIKÖĞRETİM SINAVI GEÇME NOTU;

Başarı notu ara sınavlarda %'de 25 olarak belirlenmiştir. Final sınavlarında ise bu oran %'de75 olarak açıklanmıştır. Buna göre ara sınavdan alınan puanın ve final puandan alınan puanın yüzdesi Aöf öğrencisinin dersten geçmesi için etkili olacaktır. Başarı notunun çan eğrisinde gerekli olan düzeyde olmalıdır. Öğrenciler sınav esnasında hesap makinesi kullanabilirler, ancak hesap makinesinde Store, Run ve Exe gibi kaydedici özellik olmaması gerekmektedir. Sorular kişiye özel olarak hazırlandığından öğrencilerin kopya çekmesinin önüne geçilmek istenmiştir. Fakat buna rağmen hazırlanın soruları başkasına göndermek yayımlama kopyalamak fotoğrafını çekilmesi herhangi bir yasak olan kurallara uymayan kişiler hakkında yasal işlemler başlatılacaktır.

İŞİN OLSA