2019 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarının kamu personeli alımına yönelik açıklamalardan biri de Adalet Bakanlığı’na ait olmakla birlikte Adalet Bakanlığı bu yıl içerisinde başta infaz ve Koruma memuru olmak üzere, büro personeli, hemşire, teknisyen, şoför, aşçı ve kaloriferci kadrolarına alım gerçekleştirecekti. Bu doğrultuda adaylardan 1 ile 16 Temmuz arasında başvuruları toplanmıştı. Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre başvuru sonuçları ise 30 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Zabıt kâtipliği için uygulamalı sınava çağrılacak adayların belirlenmesi ve ilanı için Sözlü sınava girecekler en geç 30 Temmuz 2019 adliye internet sitesinde yayınlanacaktır.

Sözlü ve Uygulamalı Sınav Detayları

Adalet Bakanlığı alımında bir sonraki aşama olan sözlü sınava girecekler ise 30 Temmuz 2019’da açıklanacak olup bunun yanı sıra zabıt katipliği için uygulamalı sınava girecek adaylar merkezi sınavda kazandıkları puana göre istihdam edilecek olup kadro sayısının 20 katı kadarı, uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Zabıt katipliği sınavı ise 20 Ağustos 2019 Salı günü saat 09:00'da yapılacaktır. Sözlü sınava çağrılacak olan adaylar zabıt katipliği için kadro sayısının 3 katı, mübaşir ve şoförlü için 10 katı, teknisyen ve aşçı kadroları için ise 5 katı kadar aday çağrılacaktır.

Sözlü Sınav Konuları

Sözlü sınava çağrılacak olan adaylar 9 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 09.00’da sınava girecek olup sınav konusu olarak ise bakanlığın belirlemiş olduğu konulardan sınava tabi tutulacaktır. Buna göre adaylar:

  • İlgilinin istihdam edileceği pozisyonun gerektirdiği mesleki bilgisinden (40 puan),
  • Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi konularından (20 puan),
  • Genel kültür konularından (20 puan),
  • Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan)
    puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır. İlgilinin istihdam edileceği pozisyonun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken;
  • Zabıt kâtipliği ve mübaşirdik pozisyonlarına istihdam edilecekler için genel hukuk bilgisi ve kalem mevzuatına,
  • Diğer pozisyonlara istihdam edilecekler için kadronun gerektirdiği teknik bilgiye ilişkin konular,
  • Şoför kadrosunda ise araç başında ve kullanma becerisi ölçülecektir.