Ülkemizde bilindiği üzere 1 milyon civarında öğrenci açıköğretimlerde eğitim görmektedir. Zorunlu eğitimin gelmesi, eğitim seviyesini yükseltmek isteyen vatandaşlar Milli Eğitim Bakanlığının açık lise, açık ortaokul açık ilkokul gibi kurumlarında eğitim görmektedir. Peki kurumlarda yapılacak olan sınav tarihleri duyuruldu mu, sınav ne zaman yapılacak yine adaylar tarafından merak edilen yeni kayıt yapma ve kayıt yenileme tarihleri açıklandı mı? Sizler için MEB tarafından gelen açıklamaları iletiyoruz.

Sınav Tarihleri Belli Oldu Mu?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı açık lise ile açık ortaokuldan gelen resmi duyurulara göre halen 5 - 6 Aralık 2020 tarihinde yapılacak olan sınavların ileri bir tarihe ertelendiği belirtilmektedir. Yani henüz sınavların hangi tarihte yapılacağı duyurulmadı. Yurt dışında okuyanlar için online sınavlar yapıldı. Kabine toplantılarından MEB için karar çıkınca bunun uygulanması bekleniyor.

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Tarihi Nedir?

MEB açık liseden gelen duyuruda yeni kayıt ile kayıt yenileme tarihlerinin henüz belli olmadığı, ileri bir tarihte duyuru yapılacağı belirtilmektedir. Açık ortaokulda ise henüz bir duyuru yok. Virüs sebebi ile mesai saatleri 16.00'a kadar düzenlenmiş olup iletişim kuracak olan öğrencilerin bu saatleri örnek alması gerekmektedir.