Üniversite’ye başlayacak olan milyonlarca üniversite öğrencisi 2018 YKS sınavının açıklanmasının ardından almış oldukları puanlara göre bir tercih sıralaması yapmışlardı. Yapmış oldukları tercih işlemlerinin üzerinden belli bir süre geçmesi ve üniversite kayıt sürecinin yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler üzerinde stres biraz daha artarak artık sonuçların açıklanmasını beklemek adına biraz da olsun sabırsızlanıyorlar.

ÖSYM TERCİH SONUÇLARINI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAK

Sizlerin de bildiği gibi 2018 senesinde ilk kez yapılan YKS sonuçları Ağustos ayının başında açıklanmış ve öğrenciler almış oldukları puanlara göre okul sıralamalarını yapmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler tercih işlemlerini 7 Ağustos da başlayarak 14 Ağustos’a kadar sürdürmüşlerdir. Bu süreç içerisinde tercihlerini yapan adayların şimdiki bekleyişi yapmış oldukları tercihlerin açıklanacak olması.

ÖSYM bu konu hakkında detaylı bir açıklama yapmaz iken ÖSYM tarafından sızdırılan bilgilere göre sonuçların bayramdan sonra hemen açıklanacağı görüşündeler. Üniversite kayıt sürecinin de 3 Eylül 2018 günü başlayacak olması sonuçların açıklanma sürecinin en geç Ağustos ayını bulabileceğini öngörüyor.