Lise KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen milyonlarca memur adayı ÖSYM sınav takvimine göre sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmekteler.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM il merkezlerinde gerçekleştirdiği sınavın ardından sınav sonuçlarının ne zaman adaylara duyurulacağı belli oldu. Kamu kurumlarında memur olmak için gerçekleşen merkezi sınavda yüksek puan alan adaylar kurumlarda memur olmak için başvuru yapabilecekler. Bu sebeple sonuçların ne zaman belli olacağı merakla takip edilmekte. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan sınav takviminde Sonuçlar 8 Kasım tarihinde belli olacak.

Sonuçlar öğrenmek için Aday İşletim Sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi giriş yapmak ve sonuçları öğrenmek mümkün olacak.

Ortaöğretim düzeyinde eğitim gören ve mezun olan adayların sınavda genel kültür ve genel yetenek testlerinden yaptıkları doğru soru sayısının yanlış cevap sayısından dörtte biri oranında çıkartılarak hesaplanacak.

KPSS ortaöğretim sınavı 7 Ekim tarihinde yapılmıştı ve 15 dakika kuralı uygulanarak, adayların kendilerine yöneltilen sorulara cevap verebilmeleri için 135 dakika süre verildi.

İŞİN OLSA