YÖK tarafından YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler için şimdi yeni bir telaş başladı ve aldıkları puanlara göre de tercih yapma sürecinde dikkatli olmaları gerekiyor. Bu konuda en güncel bilgileri ve ipuçlarını sitemizden bulabilirsiniz. TYT’de 150 puan ve üzeri alan kişiler barajı geçmiş sayılıyor ve bu öğrencilerin de aldıkları puana göre de bir üniversiteye yerleştirilmeleri söz konusu olmaktadır.

23- 29 Temmuz tarihleri arasında öğrenciler tercihlerini yapabilecek ve bu tercihlerin yapılması sırasında TYT’den 150 puan üstünde alan ama AYT’de yeterli puanı alamamış olanlar tercihlerini sadece üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programları için yapabilecekler. Son yıllarda ülkemizde çok sayıda yeni üniversite açılmış olması ile birlikte artık öğrenciler için üniversite mezunu olma şansı daha yüksek oldu.

YÖK Atlas İle Doğru Tercihi Yapabilirsiniz

Üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programlarının kaç puan ile aldıkları ve istediğiniz bölümlerin olduğu üniversiteler hangileridir konusunda en doğru bilgiyi  http://yokatlas.yok.gov.tr/tercih-sihirbazi-t4.php ile bulmanız mümkün olmaktadır. Bu robota puanınızı ve sıralamanızı girmenin ardından ise sizin için tüm ülkede girebileceğiniz üniversitelerin uygun bölümlerini görmeniz mümkün olmaktadır. Bu tercih robotunda devlet üniversitelerinin yanında vakıf üniversitelerinin de puanları yer almakta olması ise seçim yapılması sırasında sizler için kolaylık sunmaktadır. Sınavda alınan puan kadar sıralama ve gelecek planlamasının da önemli olduğunu unutmamalısınız.

Editör: TE Bilisim