Özellikle işsizliğin sadece ülkemizde değil aynı zamanda tüm dünyada görülmesinin yanı sıra bazı ülkelerde ise yaşlanan nüfusun işgücü oranının düşmesi ile işçi bulma sıkıntısı yaşanmaktadır. Özellikle bu tarz ülkelerden biri olan Belçika, Almanya gibi dünya ekonomileri aralarında çoğunlukla da Türklerin olduğu işçi gruplarını çeşitli ülkelerden katılanlar ile birlikte istihdam etmektedir. Almanya’nın bu yıl itibari ile işçi açığının bir milyonu aştığı biliniyor.

Türk İşçilere Talep Var

Almanya tarafından ülkedeki işgücü raporunu hakkında detaylı açıklamalar sunan Federal İş Ajansı Araştırma Enstitüsü, ülkedeki farklı birçok sektörde personel ihtiyacı olduğunu öne sürdü. Bu rapora göre ise Almanya'nın 1.5 milyondan daha fazla işgücüne ihtiyaç duyduğu be nu aranan işgücü arasında yazılım, sağlık ve bilimin çeşitli alanlarında yabancı dili iyi olan nitelikli bireylerin bulunduğu açıklandı.

Almanya’da geçen sene ilk üç ayda işgücü açısından eksiğin 221 bin, bu yıl itibari ile de artarak 275 bine yükseldiği ifade edildi. İşsizlik oranının %4 civarında olduğu Almanya’da çeşitli aracı kurumlar ile işgücü alımı yapılmakta ve bu alımlarda başta Türkiye’den olmak üzere farklı ülkelerden temin edilmektedir. Özellikle işgücünün açık verdiği hasta ve yaşlı bakım, hizmet ve eğitim ve çocuk yetiştirme sektörleri bu alanların başında yer alıyor.

Almanya ile Türkiye arasındaki işbirliği sebebi ile Türkiye’den giden nitelikli işçiler Almanya'da daha kolay iş imkânı ve oturma izni alabilmektedir.