Her gün çeşitli kadrolarda özel ya da kamuda istihdam edilmek üzere birçok ilanın yayımlandığı İŞKUR üzerinden duyurulan yeni ilanlarda makam şoförü alımı dahil olmak üzere uzun yol tır ve servi şoförü de olmak üzere farklı kadrolarda alım yapılacaktır.

Kadrolara İlişkin Detaylar

İŞKUR üzerinden yayımlanan yeni şoför ilanında özel firmalarda istihdam edilmek üzere şu illere alım gerçekleşecektir.

  • İstanbul 3 kişi, Kocaeli 1 kişi, Ankara 1kişi olmak üzere alım yapılacaktır. Farklı şartlar bulunan bu kadroların bazılarında en az lise şartı aranırken hepsinde en az B sınıfı ehliyete sahip olma şartı ve askerlik görevini yapmış olma şartı aranmaktadır.

En çok alınan kadro olan uzun yol şoförlüğü (tır, yük yaşıma), İstanbul’dan Nevşehir’e, Kırklareli’nden Sakarya’ya Türkiye genelinde birçok kadro alıma açıktır. İstenen başvurular arasında okur yazar olma, ortaöğretim mezunu olma ve ilgili araç sınıfına ait ehliyete sahip olma şartları bulunmaktadır.

Alım yapılacak bir diğer kadro ise servis şoförü alımı olup istihdam edilecek iller ise şunlardır:

  • İstanbul 1 kişi, Bursa 1 kişi, Manisa 1 kişi, Balıkesir 1 kişi olmak üzere bireyler bu kadroda istihdam edilecektir. Karoya ilişkin şartlar illere ve istihdam edilecek özel kuruma göre farklılık göstermekle birlikte en az ilköğretim mezunu ve askerliği tamamlama şartları bulunmaktadır.

Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılacak:

Arazöz Şoförü , Kamyon Şoförü, Kamyonet Şoförü, Kurtarıcı Araç Şoförü, Makam Şoförü, Minibüs Şoförü, Otobüs Kaptanı (Şoförü), Servis Şoförü (Okul), Şoför (Yolcu Taşıma), Şoför-Yük Taşıma,  Taksi Şoförü, Tır-Çekici Şoförü, Tır-Çekici Şoförü, Vidanjör Şoförü pozisyonlarında personel alınacak.

Aşağıdaki linklerden ilgili kadrolara ulaşmak mümkündür. Aşağıdaki bağlantıları kopyalarayak ilgili ilanlara ulaşabilirsiniz.

Başvuru ve Pozisyonlara Ulaşmak İçin>>>> https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx

Editör: TE Bilisim