İŞKUR aracılığı ile milli istihdam projesi kapsamında, yeni mezun olan adaylar için mesleki eğitim programları personel alımı yapılacak. Diğer yandan girişimcilik programı, işbaşı eğitim programı toplum yararına programları kapsamındaki istihdamlar da devam ediyor. Üniversite öğrencilerine yönelik sosyal çalışma programları ile personel istihdamları için yakın zamanda başvurular alınacak.

Türkiye İş Kurumu (İş Kurumu) üzerinden açıklanan personel alım ilanlarına göre pek çok sektör ve il içerisinde birçok iş pozisyonda personel alımı gerçekleştireceği açıklandı. Farkı kadroların bünyesinde alınacak olan personellerin yapılacak olan alımlarda belirlenen başvuru şartlarını kapsıyor olmaları aksi taktide yapılacak başvurularının geçersiz sayılacağı belirtilmektedir.

GÜNLÜK 75/85 TL ÜCRET VERİLECEK;

İŞKUR'un eğitim programları personel ilanlarıyla birlikte günlük olarak 77-85 Tl arası ücret maaş verilecek. Adaylardan başvuruda istenilecek başvuru şartları taşımları gerekmektedir. Başvuru şartları ise şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI;

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel ilanlarıyla ilgili olarak belirlenen başvuru şartları şu şekildedir; “ T.C. vatandaşı olmak, 15 yaşından büyük olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak, emekli olunmaması, 1. Ve 2. Dereceden iş veren ile akraba olunmaması, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmamış olmak” adaylardan istenilen genel başvuru şartlarındandır. Başvuru yapacak olan adaylar İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanları takip etmeleri gerekmektedir. Bununla birlikte son başvuru tarihlerini takip etmeleri gerektiği açıklandı. Bu yüzden adayların her dâhim İŞKUR üzerinden iş başvuru kontrolü yapmaları gerektiği açıklandı.

BAŞVURU ADRESİ

İlan detaylarına https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx adresi üzerinden erişebilirsiniz.