Bu Türkiye’de genel seçimlerin ardından iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin önümüzdeki aylarda tekrar yapılmasına karar verilmişti. Bu doğrultuda büyükşehir başkan adayları da seçim için hazırlıklarını hızlandırarak, kampanyalarını duyurmaya başladı. Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım tarafından açıklanan haberde ise İstanbul için gerçekleştirecekleri yeni istihdam paketi ile 100 bin İstanbulluya iş bulacaklarını ifade edildi.

50 Bin Genç Yarı Zamanlı İstihdam Edilecek

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım ayrıca, İstanbul için önerdiği yeni istihdam paketi kapsamında yeni istihdam alanları da oluşturacaklarını belirtirken toplamda 100 bin adayın işe alınacağını da belirtti.

Aynı zamanda İstanbullu gençlere de iş müjdesi veren Yıldırım, bilişim, kodlama, yapay zekâ, yazılım ve veri analizi gibi çeşitli alanlarda meslek yatırımcılarının desteğini isteyerek 50 bin gence yazın yarı zamanlı iş imkânı vereceklerini de sözlerine ekledi.

Binali Yıldırım konu hakkında detaylı bir açıklama yaparak "50 bin gencimize, yılda yarı zamanlı çalışma imkânı vereceğiz. Bunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapacağız. Bütçeyi bakanlık karşılayacak, işi biz vereceğiz. Çalışmak isteyenleri de İstanbul'da biz belirleyeceğiz. Bomba bir proje, İstanbul'da ve üniversitede okuyan bütün gençlere staj imkânı sağlayacağız. İBB bünyesinde ve özel sektörde gençlerimiz için, öğrencilik ve iş öncesi ücretsiz staj programı oluşturacağız" sözlerini söyledi.