Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan Bekçi ilanlarıyla ilgili olarak farklı kurumlar bünyesine personel alımı yapılacağı açıklandı. Yapılacak olan personel alımlarıyla ilgili olarak adayların özenli bir alım sürecinden geçtikten sonra kurumların bünyesinde yapılacak olan mülakatlardan sonra işe başlayacakları açıklandı. Engelli ve Engelsiz personel alımlarının yapılacağı Bekçi ilanlarında adayların öncelikle kurumların belirlemiş olduğu başvuru şartlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. 

Başvuru Şartları

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan personel alımlarıyla ilgili olarak adayların öncelikli olarak belirlenen genel şartları sağlamış olması gerektiği açıklandı. Belirlenen genel şarlar şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, erkek adaylar için askerliklerini yapmış ya da uzun bir süre tecilli olmak, adli soruşturmadan olumlu puan almak, arşiv soruşturmasından başarılı bir sonuç almak, geçmiş yıllarda cezaevinde 6 aydan fazla süre kalmamak, uzun süre çalışmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak" adaylardan istenilen genel başvuru şartlarındandır. Bunlar ile birlikte her kurumun belirlemiş olduğu özel başvuru şartlarına da dikkat edilmesi gerektiğini unutmayınız.

Başvuru Nasıl Yapılır

İŞKUR bünyesinde yayımlanan personel ilanlarıyla ilgili olarak adayların öncelikli olarak İŞKUR arama motoruna çalışmak istedikleri kadroyu yazarak, karşılarına gelecek olan personel ilanlarından bir tanesini seçerek başvuru şartlarına göre başvurmaları gerekmektedir.