İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'de çok sayıda farklı sınıflar bulunmaktadır. Asayiş, çevik kuvvet, çocuk şube, spor şube, lojistik, özel harekat, terörle mücadele vb. gibi sınıflar bulunmakta olup en yoğun rağbetin gösterildiği sınıflardan bir tanesi polis özel harekat sınıfı PÖH'tür ki çok sayıda aday pöh olmak istemektedir. Peki Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde PÖH olarak istihdam etmek isteyenlerin ne yapması gerekiyor? PÖH nasıl olunur? PÖH şartları nedir, PÖH çalışma saatleri belli oldu mu

PÖH OLMA ŞARTLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde Polis Özel Harekat PÖH olmak için öncelikle adayların Polis Akademisi Başkanlığı bünyesindeki Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Meslek Eğitim Merkezi ya da Polis Amirleri Eğitim Merkezinde eğitim görmesi gerekmektedir. Buralarda eğitim gördükten sonra adayların yazılı dilekçe ya da istekli olarak Polis Özel Harekat sınıfına geçmesi gerekmektedir. Burada adaya uygunluk testleri yapılmakta olup uygugn olanlar PÖH branşına geçebilmektedir. Yine aralıklarla sadece POMEM'de PÖH ilanı çıkabilmektedir. Adaylar POMEM PÖH ilanlarını da takip edebilir özel harekat polisi olabilir.

PÖH ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Polis Özel Harekat PÖH personelleri memur gibi istihdam etmediğinden dolayı çalışma saatleri net olarak belli değildir. Yani 08.00 - 17.00, 09.00 - 18.00 gibi çalışma saatleri bulunmamakta olup gece nöbetleri, şehir dışı görevleri vb. gibi durumları olabildiği için PÖH personelleri şubesinin belirlemiş olduğu saatler dahilinde istihdam etmektedir.