PÖH alımları çok farklı şekillerde yapılmaktadır. 1983'te kurulan Polis Özel Harekat Emniyet Genel Müdürlüğünün en etkili ve nitelikli gücü olarak değerlendirilebilir. Özel Harekat'ın amacı banka soygunları terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlar kaçırma Rehine kurtarma gibi olan dışı hareketleri gerektiren müdahalelerdir. Özel Harekat olayın içinde olduğu zaman her türlü operasyon gerçekleştirilebilir.

Saygın meslek grupları arasında yer alan Polis Özel Harekat olmak isteyenler bunu nasıl yapabilirler? Daha önceleri polis özel harekat olabilmek için polis memuru olarak görev yapıyor olmanız ve PMYO okuyan bir öğrenci olmanız gerekiyordu. İki şekilde alımlar gerçekleştiriyorlar gönüllülük esasına dayalı olarak başvuru yapan adayların gerekli sınavı diğer süreçleri geçerek polis özel harekat olması bir diğeri ise PMYO öğrencilerinin aynı şekilde başvurarak polis özel harekat olmasıydı.

PÖH 2019 YAŞ SINIRI

2018 yılında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yapmış olduğu açıklamaya göre 2018 yılının son kısmında 28 olan özel harekat polis alımı 30 yaş olacağı duyurulmuştu. 2019 yılı polis özel harekat başvuru kılavuzu şu anda yayınlanmadı ve yaş ile ilgili bir açıklama yok.

PÖH OLMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak en az lise ya da dengi okullardan mezun olmak emniyet Teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğinde belirlenen şartlara uymak silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya bir engelin bulunmaması sabıka ve Sicil kaydının temiz olması güvenlik ve soruşturma arşiv araştırmasında başarıyla geçmesi kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olması.