Günümüzde birçok kişinin araç sahibi olduğu bilinmekte olup artık araç sahibi olmak bir ihtiyaç haline gelmiştir. Ülkemizde araç sahiplerinin sorumlulukları bulunmakla birlikte bunlardan en önemlisi de araçların bakımı ve diğer gereklerinin karşılanmasıdır. Bu kapsamda birçok araç sahibinin merak ettiği gerek araç satın alırken gerek bakımı için gerekenleri ayarlamada önemli olan aracın kilometre bilgilerini öğrenmek için de farklı yöntemler bulunmaktadır.

TÜVTÜRK Üzerinden Sorgulama

Aracın kilometresini öğrenmek için farklı yöntemler bulunmakta olup bunlardan biri de araçların muayenesinin gerçekleştiği TÜVTÜRK aracılığı ile sorgulama yapmaktır. Buna göre https://www.tuvturk.com.tr/plaka-sorgulama.aspx linki üzerinden aracın en son muayenesinden kalan kilometresini öğrenmek mümkündür.

Burada en son muayene rapor numarası ve plaka bilgileri ile araçlarınıza ait kilometre rakamına kolaylıkla ulaşmanız mümkündür. Bu yöntem aracın güncel kilometre bilgilerini göstermemekle birlikte aynı aracın en son muayenesinde belirlenen km bilgilerini araç sahiplerine sunmaktadır.

PTT HGS ile Km Sorgulama

PTT HGS servisi üzerinden kilometre sorgulama da yapılmaktadır Buna göre HGS mobil uygulamasını indirerek uygulama açılır. Buradan araç sorgulama seçeneği tıklanarak devam edilir. Açılan sayfada araca ait plaka ya da şasi numarası girilerek sorgulama yap seçeneği tıklanır. Çıkan sonuçlara göre aracın km bilgilerinin yanı sıra rengi, modeli ve diğer detay bilgilerine de ulaşmak mümkündür. İşlem ücretli olup kullanıcılardan 6 TL işlem ücreti tahsil edilmektedir.