Geçtiğimiz günlerde MEB tarafından şubat ayında yapılacak olan öğretmen atamasını duyurmasının ardından adaylar, kılavuzun yayınlanacağı günü merakla beklemeye başlamıştı. Bu noktada dün TBMM Genel Kurulunda 2020 yılı MEB bütçesi görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafındansorulara yanıt verildi. Sorulan sorulara verilen yanıtlar arasında bakan 2020’de 750 engelli öğretmen ataması yapılacağının müjdesini verdi.

Alımlar Şubat 2020’de Olacak

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmelerinde sorulan soruları yanıtlayan Ziya Selçuk, Bakan Selçuk, 2003'ten beri 23 bin 590 engelli çalışanlarının bulunduğuna, bunların 7 bin 728'inin öğretmen kadrosunda olduğuna işaret ederek, şubatta 750 engelli öğretmeni kadrolarına katacaklarını bildirdi. Bunun yanı sıra öğrenci sayısının artması dolayısı ile gereken tüm önlemlerin de alındığı ifade edildi.

Takvim İlerleyen Günlerde Açıklanacak

İlgili engelli öğretmen ataması ile ilgili olarak engelli personelle ilgili başka bir çalışmalarının daha bulunduğunu anlatan Selçuk, bunu, atama takvimi ve sayısıyla beraber, gelecek hafta içinde ilan edecekleri bakan tarafından açıklandı.

İzinsiz Etüt Merkezleri Radarda

Konu ile ilgili sorulan soruya Selçuk tarafından “950 kaçak kursun kapatılması ve 38 milyon 133 bin lira ceza kesilmesi konusunda bir süreç işlendi bu yıl içinde. İzinsiz yurt hizmeti veren bazı kuruluşlarla ilgili hem kapatma hem de 11 milyon civarında bir ceza kesimi söz konusu oldu." İfadeleri ile karşılık verildi.