Danıştay Başkanlığı yapmış olduğu alım duyurusu ile bünyesine 60 kişilik boş kadro ile Zabıt Katibi alacak. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından 19 Haziran 2017 tarihinde yapılmıştır. Buna göre Danıştay Başkanlığı, alım yapacak olduğu kadro için adaylardan 2016 yılına ait olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3, KPSSP93 ve KPSSP94 puan türünden puan şartı arayacaktır. Ayrıca adayların kadroya yerleşebilmeleri için Danıştay Başkanlığı tarafından yapılacak olan uygulamalı ve sözlü sınavdan başarılı olmaları şarttır. Başvurusu kabul edilen adaylar önce uygulamalı sınava girerek, uygulamalı sınavdan başarılı olan adaylar ise sözlü sınava katılacaklardır.

Uygulamalı sınava KPSS puan sırası esas alınak sureti ile en yüksek puandan en düşük puana kadar kadro sayısının 20 katı kadar aday sınava alınacaktır. Adaylara ne zaman sınava girecekleri, nerede girecekleri ve saat kaçta giirecekleri ayrıca Danıştay Başkanlığı tarafından duyurulacaktır. Uygulamalı sınavdan başarılı olan adaylar ise sözlü sınava katılmak için tekrar, gün, saat ve yer şeklinde Danıştay Başkanlığı sitesinde duyurusu yapılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

Danıştay Başkanlığı alım yapacak olduğu 60 kişilik boş kadro ile adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlrı taşımaları, 31/12/2017 tarihi itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, yapılacak olan arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Fakülte veya Yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesinden mezun olmak,Diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak şartları aranacaktır. 

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar 28 Haziran 2017 tarihi saat 09:00 itibari ile başlayacak olup, en geç 04 temmuz 2017 tarihine kadar saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular Danıştay Başkanlığının internet sitesi olan http://www.danistay.gov.tr ‘den temin edilecek başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra imzalı ve fotoğraflı olarak aşağıda belirtilen belgelerle birlikte şahsen Danıştay Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No: 149 (Eskişehir yolu 10. Km.) Çankaya/ANKARA adresine başvurabileceklerdir.

Ayrıca ilanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ise ( https://goo.gl/UguD6p ) bağlantısını kullanarak ilanın tam metnini inceleyebilirler.