Kamuya İlköğretim Mezunu memur alımı devam ediyor. Geçtiğimiz gün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 14 Eylül 2020 tarihinde yapılan duyuruya göre kamuya 805 memur alımı yapılacak. Bu kapsamda KPSS siz Memur alımı yapılacak olup adayların en az ilköğretim mezunu olmaları gereklidir. Peki 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kanunu nedir? Kimler Memur alımı tercihlerinde bulunabilir? 

2828 SAYILI KANUN KAPSAMINDA MEMUR ALIMI NE DEMEK?

Aile Bakanlığı tarafından yürütülen kanun kapsamında memur alımına herkes başvuru yapamaz. Bu kapsamda Aile Bakanlığı tarafından koruma altında olan adaylar başvuru yapabilecek. Yani  sadece aşağıdaki maddelere uygun olan adaylar tercih yapabilecekler.

a. Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,

b. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden,

c. 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.

TERCİH SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

AÇSHB 2828 sayılı Devlet Koruması altında olan adaylar için tercihler 14 Eylül 2020 tarihinde başlamış olup en geç 21 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecek. Bu yönde Tercih yapmak isteyen adaylar tercihlerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Tercih işlemleri son gün 21 Eylül 2020 tarihinde 23:59'da sona erecektir.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına tercih yapacak adaylardan " Türk Vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Güvenlik Soruşturması veya arşiv araştırması bulunmamak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlara göre Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, En az ilköğretim mezunu olmak" gibi şartlar aranacak.

2828 SAYILI KANUNA GÖRE MEMUR ALIMI YAPACAK KURUMLAR:

Devlet Koruması altında olan adaylar için memur alımı yapacak belli başlı kurumlar, SGK, Taku ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tarım Bakanlığı, EGM, Sağlık Bakanlığı, MEB, Hazine Bakanlığı, GSB, DİB, Devlet Su İşleri, Aile Bakanlığı, Ünivrsiteler TEİAŞ, DHMİ, Kültür Bakanlığı gibi bakanlık ve kamu kurumları memur alımları gerçekleştirecek.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMA:

Aile Bakanlığı 2828 sayılı Sosyal Hizmetler kanunu kapsamında memur alımı için herhangi bir gelişmeden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Tercih sonuçları ve yerleştirme sonuçlarından anında haberdar olabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZU BURADA